Tel : (0216) 405 13 69
29 Ekim 2013 Salı

Macun

Herkesin severek yediği Osmanlıdan günümüze geleneksel damak tadımız olan macun şekeridir. Osmanlı macunu bir çok baharat ve meyvelerle karıştırılıp, şekerle kaynatılıp tepsiye dökülür. Soğuduktan sonra özel macun kaşığıyla çubuğa sarılıp ikram edilir. Macunlarımızın renk renk, baharatlı ve meyve özlü (portakal, limon, çilek, ahududu, kivi, tarçın, elma, muzlu ) çeşitleri vardır. 

Her bir tepside 5 çeşit baharatlı ve meyveli macun bulunmaktadır. Çocukların ve büyüklerin severek yediği macunlarımız hoş kokulu ve, lezzetli olup, hijyenik ortamlarda hazırlanmıştır. Grip ve nezleye, ağız kuruluğuna ve kokusuna iyi gelir. Macun tezgahları eski Osmanlı motif işlemeli sarı krom ve bakırdan yapılmıştır. Macun, paslanmaz hijyenik krom tepsilerde, Osmanlı kostümlü tecrübeli uzman personel tarafından ikram edilmektedir


0 yorum:

Yorum Gönder